Back to Blog

COGfx 3: wereldwijde studie naar impact luchtkwaliteit op cognitieve functie en gezondheid

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat gezonde gebouwen met verbeterde ventilatie de cognitieve functie en gezondheid van bewoners kunnen verbeteren, wat suggereert dat ventilatie en filtratie bij uitstek gezonde bouwstrategieën zijn. Terwijl het onderzoek zich richtte op kantoorgebruikers, zijn de resultaten toepasbaar voor alle binnenomgevingen.

De studie, COGfx Study 3: Global Buildings, werd geleid door onderzoekers van de Harvard T.H. Chan School of Public Health als onderdeel van de COGfx Study-serie, die de impact van de kwaliteit van binnenlucht onderzoekt op hoe mensen denken en zich voelen.

De studie concludeerde dat er een directe relatie is tussen het niveau van PM2,5 en CO2-blootstelling en de impact op het cognitief functioneren. Voor elke afname van de blootstellingsniveaus door ventilatie en filtratie, zal er een gelijke toename zijn van de cognitieve functie. De hoofdboodschap is dat zelfs gebouwen die werken met de industriestandaard van 1.000 ppm CO2 verbeteringen in de cognitieve functie kunnen laten zien als ze beter ventileren. 

Zie voor meer informatie het Britse platform Work In Mind.

Klik hier als je meer wilt weten over Blue Module