Back to Blog

Wordt gezond binnenmilieu de norm?

Eigenaren van gebouwen moeten aan zowel gebruikers als investeerders bewijzen dat de duurzaamheid en gezondheid op orde is. Samen met hoogleraar Philomena Bluyssen (TU Delft) en senior researcher Roberto Traversari (TNO) ging Paul Wessels (Blue Module) onlangs op het IVVD Kennisplatform op dit belangrijke onderwerp in. 

Het belang van een gezond binnenmilieu wordt steeds breder erkend. Dat zie je terug in standaarden als Fitwell en WELL. Maar wanneer is een gebouw gezond? Vraagstukken die, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, een zorgvuldige, multidisciplinaire aanpak vereisen.

Philomena Bluyssen, hoogleraar binnenmilieu – TU Delft

Schone lucht in gebouwen zou net zo vanzelfsprekend moeten zijn als veilig voedsel of schoon drinkwater, schrijft een groep internationale wetenschappers in het wetenschappelijk tijdschrift Science. ‘Hoe vervelend de corona-crisis ook is, het is positief dat er eindelijk besef komt dat luchtkwaliteit belangrijk is’, zegt hoogleraar binnenmilieu Philomena Bluyssen van TU Delft, mede-auteur. De wetenschappers trekken het breder dan de pandemie en stellen: het is onacceptabel dat mensen ziek worden van de lucht die ze inademen.

Roberto Traversari, senior researcher/consultant – TNO

Klik voor het volledige artikel hier.

 

Klik hier als je meer wilt weten over Blue Module