Back to Blog

Blue Module en Freesi onthullen CSRD-oplossing op Expo Real

De Nederlandse provider van ESG Accounting software Blue Module en de Finse specialist in binnenklimaatbeheer Freesi hebben de handen ineengeslagen om een praktische oplossing te bieden die bedrijven helpt te voldoen aan de eisen van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) door gebruik te maken van de People Health Index.

Hun gezamenlijke project benadrukt de cruciale rol van samenhang en samenwerking in het zich ontwikkelende ESG-landschap. "Samenwerking tussen alle partijen in de keten is essentieel als het gaat om ESG, wat natuurlijk ook geldt voor proptech-bedrijven zoals Freesi en Blue Module," merkte Samu Niska, CEO van Freesi, op.

Het partnerschap pleit voor een holistische benadering om CSRD-naleving te bereiken op alle niveaus van vastgoedbeheer. Centraal hierin staat de People Health Index, een tool geïntegreerd in de oplossing van Freesi, die naadloos samenwerkt met het ESG-dashboard van Blue Module om uitgebreide, bruikbare inzichten te bieden die verder gaan dan louter gegevensverzameling.

Bovendien benadrukt Blue Module de betrokkenheid van belanghebbenden in elke fase, waarbij bedrijven worden aangemoedigd om relevante belanghebbenden te identificeren en te betrekken bij een dubbele materialiteitsbeoordeling, in lijn met de CSRD-mandate voor gestructureerde en betrouwbare duurzaamheidsrapportage, zei Paul Wessels, CEO van Blue Module.

Terwijl bedrijven zich een weg banen door het relatief nieuwe terrein van CSRD-rapportage, biedt de gecombineerde expertise van Blue Module en Freesi een routekaart om niet alleen te voldoen aan de regelgeving, maar ook om gezondere en duurzamere binnenomgevingen te bevorderen.


 

Maak een afspraak voor een demo van Blue Module