Back to Blog

CBRE: Technologie is cruciaal om ESG-doelen te bereiken

Naarmate de focus op ESG toeneemt, zal technologie een belangrijke rol spelen bij het creëren van significante en blijvende verandering binnen de beleggingspraktijken en portefeuilles van investeerders door de verzameling en rapportage van ESG-gegevens te verbeteren.

Dat schrijft leidende leidende internationale vastgoedbedrijf CBRE in het online artikel, ESG and Real Estate: The Top 10 Things Investors Need to Know. Deze technologieën omvatten data managementplatforms om ESG-gegevens op te slaan en te verwerken, monitoringplatforms om ESG-beoordelingen en leveringsprocessen te vereenvoudigen, en Prop Tech-gebaseerde platforms om de huurderenervaring te verbeteren.

Technologieën om de energieprestatie van gebouwen te monitoren en te verbeteren zullen ook steeds meer aanvaard worden. Er bestaat technologie die in het Building Management System (BMS) van een onroerend goed kan worden aangesloten, energiegegevens in real-time kan opvragen en analyseren om de beste strategie te bepalen om energie-efficiëntie te verbeteren en kosten te verlagen.

Platforms die sociale prestaties kunnen meten en verbeteren, richten zich voornamelijk op het welzijn van bewoners en omvatten gebouwniveau-beoordelingen zoals Fitwel, die gebouwen optimaliseert om gezondheid te ondersteunen. Fitwel biedt een algehele beoordeling van een gebouw op basis van bepaalde functies, zoals buitenruimte, werkplekken, gezamenlijke ruimtes, watertoevoer en voedingsdiensten, onder andere.

De GRESB-certificering voor vastgoedbeoordeling omvat ook een beheercomponent die de strategie en leiderschapsbeheer, processen en beleid, risicobeheerpraktijken en aanpak voor engagement van belanghebbenden van een entiteit meet.

Blue Module biedt ESG-software waarmee je de waarde van gezonde en duurzame gebouwen realiseert en werkt daarbij nauw samen met bestaande partijen in de keten zoals asset- en propertymanagers. Klik hier voor een demo.


 

Maak een afspraak voor een demo van Blue Module