Back to Blog

Deloitte: 99 % beursgenoteerde bedrijven investeert in ESG-rapportage

99% van de beursgenoteerde bedrijven verwacht de komende 12 maanden te investeren in ESG-rapportagetechnologie en -tools, zo stelt accountant en adviseur Deloitte in een recent onderzoek.

Leidinggevenden bij grote Amerikaanse bedrijven voeren hun inspanningen op het gebied van duurzaamheidsrapportage snel op, waarbij bijna alle bedrijven actief investeren in ESG-gegevens en rapportagetechnologie en intern nieuwe ESG-gerichte functies toewijzen om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van belanghebbenden en de naderende wettelijke vereisten, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van de wereldwijde professionele dienstverlener Deloitte.

Voor zijn nieuwe "Sustainability Action Report" gaf Deloitte opdracht tot een online enquête onder 300 senior leidinggevenden op het gebied van financiën, boekhouding, duurzaamheid en juridische zaken, en deed interviews bij beursgenoteerde ondernemingen met een omzet van meer dan 500 miljoen dollar in sectoren als consumentenproducten, financiële diensten, biowetenschappen en gezondheidszorg, olie en gas, en technologie, media en telecommunicatie.

Uit het rapport blijkt een duidelijke recente toename van het momentum voor de implementatie van duurzaamheidsstrategieën en de uitbreiding van ESG-rapportage-initiatieven ten opzichte van een soortgelijk onderzoek dat eerder dit jaar door Deloitte werd uitgevoerd. Met name de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) publiceerde haar voorstellen voor klimaatinformatie voor openbare bedrijven kort na de publicatie van het eerdere onderzoek.

De toenemende aandacht voor ESG omvat zowel investeringen in capaciteiten als in menselijk kapitaal. Uit het onderzoek bleek dat meer dan de helft (57%) van de bedrijven al een functieoverschrijdende werkgroep heeft ingesteld om de strategische aandacht voor ESG te stimuleren, terwijl bijna alle andere bedrijven (42%) van plan zijn dit voorbeeld te volgen, terwijl in het eerdere onderzoek slechts 21% een dergelijke werkgroep had ingesteld.

Klik hier om de resultaten te bekijken.


 

Maak een afspraak voor een demo van Blue Module