Back to Blog

Internationale studie beleggers: Vraag gezonde gebouwen groeit fors de komende drie jaar

 Vastgoedinvesteerders verwachten dat de vraag naar gezonde gebouwen de komende drie jaar zal groeien. Dit is een overtuigend signaal en slechts een van de vele bevindingen die zijn vastgelegd in A New Investor Consensus: The Rising Demand for Healthy Buildings - een van de grootste gezondheids- en welzijnsonderzoeken ooit naar wereldwijde investeringen onder onroerend goed managers. Joanna Frank, president en CEO van het Center for Active Design (de organisatie achter de Fitwel-standaard), sprak recentelijk in een interview met Institutional Real Estate over de belangrijkste punten uit het onderzoek.

Gecoördineerd door BentallGreenOak (BGO), het United Nations Environment Programme Finance Initiative (UNEP FI) en het Center for Active Design (CfAD), definieert de studie gezonde gebouwen als gebouwen die zijn geoptimaliseerd voor de gezondheid en veiligheid van de bewoners. Onderdelen zijn een mix van locatie, ontwerp en operationele strategieën die de fysieke, sociale en mentale gezondheidsindicatoren meetbaar verbeteren.

Het rapport laat zien hoe COVID-19 het belang van gezondheid bij het nemen van investeringsbeslissingen heeft vergroot en hoe respondenten van plan zijn hun  vermogensbeheerstrategieën gericht op gezondheid en welzijn het komende jaar willen opvoeren.  Het schetst ook drie belangrijke aanbevelingen voor de manier waarop de vastgoedsector gezondheids- en welzijnsinitiatieven beter in zijn ESG-strategieën zou kunnen opnemen.

Om het volledige rapport te lezen, klik hier.

Klik hier als je meer wilt weten over Blue Module