Back to Blog

JLL: ESG heeft steeds grotere impact op waarde vastgoed

ESG heeft steeds grotere impact op waarde van vastgoed: Kijk naar inspirerend nieuw onderzoek van JLL. Ze concluderen: "De gevolgen van broeikasgas-verplichtingen zullen zich manifesteren op de huurmarkten in de komende 12 tot 24 maanden, waardoor een kantelpunt ontstaat waar investeringen in gebouwen met een lage CO2-uitstoot zich zullen beginnen uit te betalen.''

De impact van broeikasgasverplichtingen zal binnen de volgende 12 tot 24 maanden in huurmarkten zichtbaar worden, wat een kantelpunt creëert waarop investeringen in gebouwen met lage CO2-uitstoot gaan lonen. Bedrijfsgebruikers moeten ervoor zorgen dat hun volgende huurovereenkomst hen in staat stelt om aantoonbare vooruitgang te boeken op hun doelstellingen - maar zij zullen uitdagingen tegenkomen omdat het aanbod van oplossingen met lage CO2-uitstoot moeite heeft om de vraag bij te houden.

Huurders geven voorrang aan gebouwen die energie-efficiënt zijn, vrij van fossiele brandstoffen ter plaatse en gevoed door schone energie. Voor bouwprojecten beginnen gebruikers zich te richten op ontwerpen met een lagere ingebedde broeikasgasuitstoot.

Deze verschuiving creëert zowel urgentie als kansen voor investeerders die dit moment aangrijpen en meetbare vooruitgang kunnen communiceren rond de broeikasgasprestaties van een gebouw.

Klik hier om meer te lezen.


 

Maak een afspraak voor een demo van Blue Module