Back to Blog

Onderzoek: 50 % werknemers wil meer informatie over luchtkwaliteit op de werkplek

Er is dringend behoefte aan meer informatie over de luchtkwaliteit binnen gebouwen, omdat dit volgens een nieuw onderzoek een van de grootste zorgen blijft met betrekking tot het coronavirus.

Het Britse platform Work in Mind citeert een onderzoek van het  Finse Vaisala (meettechnologie), waarbij 4.000 respondenten van over de hele wereld zijn bevraagd naar hun zorgen over de binnenlucht tijdens de corona-pandemie. Hieruit bleek dat meer dan een derde van de respondenten zich zorgen maakt over de kwaliteit van de binnenlucht op hun werkplek, waarbij 50% zei dat ze zich veiliger zouden voelen met meer informatie over de kwaliteit van de binnenlucht.

Van alle respondenten hadden de werknemers in Finland het meeste vertrouwen om weer aan het werk te gaan: 71% van de mensen voelde zich veilig bij terugkeer naar de werkplek, terwijl slechts 55% van de werknemers in Duitsland dit graag deed.

Meer dan de helft van de respondenten zei dat zorgen over de kwaliteit van de binnenlucht van invloed is op hun motivatie om openbare ruimten te bezoeken - 60% zou graag meer informatie willen over de luchtkwaliteit binnenshuis in openbare ruimten - terwijl ongeveer twee derde van de respondenten ook zei dat deze zorgen van invloed zijn op hun motivatie om te reizen.

Voor meer informatie klik hier.

Klik hier als je meer wilt weten over Blue Module