Back to Blog

Vraag naar WELL en Fitwel certificering groeit explosief

Het besef groeit dat de gebouwde omgeving een cruciale rol speelt in gezondheid en welzijn en daarmee groeit de vraag naar standaarden voor gezonde gebouwen. Dit vertaalt zich ondermeer in een explosieve groei van de vraag naar certificeringen, zo melden de organisaties achter de leidende internationale gezondheidsstandaarden WELL en Fitwel. 

Het International WELL Building Institute (IWBI) liet weten dat inmiddels 3 miljard (square feet), ofwel bijna 278 miljoen m2 aan ruimtes die zijn ingeschreven in WELL. In het afgelopen jaar is het bouwoppervlak verdrievoudigd dat WELL-certificering in al zijn verschijningsvormen toepast, aldus IWBI.

De organisatie achter Fitwel, het Center for Active Design (CfAD) heeft inmiddels 894 miljoen square feet, ofwel meer dan 83 miljoen m2,  geregistreerd. Het aantal geregistreerde projecten is van 2019 tot 2020 met 189 procent gestegen. Bovendien blijkt uit de meest recente gegevens van CfAD dat het aantal gecertificeerde projecten in het derde kwartaal van 2021 met 173 procent is gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Zie voor meer informatie de websites van IWBI en CfAD.

 

 

 

Klik hier als je meer wilt weten over Blue Module