Back to Blog

14 dec: Sociëteit Vastgoed meeting, ESG laatste trends

Op 14 december organiseert Milieu service Nederland in samenwerking met Societeit Vastgoed een bijeenkomst waarin we ondermeer praten over de laatste ontwikkelingen in ESG Accounting en hoe ESG steeds meer tot uitdrukking komt in de waardering van vastgoed.

Het aantal plekken is beperkt, dus als je erbij wilt zijn moet je snel zijn!

In een tijdperk waarin duurzaamheid centraal staat, biedt de vastgoedsector een gouden kans om een positief verschil te maken. Of je nu een vastgoedprofessional bent of een organisatie die haar voetafdruk wil minimaliseren, een holistische benadering van waardebepaling, afvalmanagement en verduurzaming kan de weg naar de toekomst vormgeven.

Nieuwsgierig geworden?

De afgelopen jaren hebben diverse bedrijven stappen ondernomen om hun operationele kosten te verlagen en tegelijkertijd hun milieu-impact te minimaliseren. Hierbij vormt het streven naar emissievrije uitstoot tegen 2050, zoals voorgesteld in het Klimaatakkoord van Parijs, een onontkoombare mijlpaal. Echter, het bereiken van deze ambitie begint met een gedegen aanpak van zowel Scope 1 als Scope 2 emissies – directe en indirecte uitstoot voortkomend uit zakelijke activiteiten.

Het Speelveld van Waardebepaling: BREEAM en GRESB

BREEAM en GRESB zijn toonaangevende benchmarks in de vastgoedsector.
Afvalverwerking is onlosmakelijk verbonden met verduurzaming. Met behulp van de diepgaande afvalstoffenrapportages van MSN, die in lijn zijn met BREEAM en GRESB normen, bieden zij gedetailleerde inzichten in de huidige afvalproductie en identificeren zij mogelijkheden voor verbetering. Niet alleen helpt dit in het verhogen van BREEAM-creditscores, maar het plaatst ook duurzaamheid centraal in de bedrijfsstrategie.

"Dankzij het uitgebreide partnernetwerk van MSN aan inzamelaars en circulaire verwerkers, kunnen wij de juiste partijen samenbrengen waardoor we zo min mogelijk CO2 uitstoten en zoveel mogelijk grondstoffen in de kringloop houden".

Waardevolle sessie voor beleggers, beheerders, eigenaren en consultants. Samen het jaar afsluiten met nieuwe inzichten, concrete handvatten en waardevolle inzichten. Je bent van harte uitgenodigd!

Programma
• • 09:30 uur Ontvangst & inloop
• 10.00 uur Opening door dagvoorzitter Claudia van Haeften
• 10.10 uur Dennis Ostendorf en Joost Huigen (Milieu Service Nederland) over de nieuwe ESG-regels voor vastgoed
• 10.25 Erik Koremans, New Horizon
• 10.40 – 10.55 Klaske Kruk / BNR presentatrice bij BNR/ Duurzaam Circulaire economie is niet alleen een technologische transitie, maar vooral een menselijke transitie.
- Korte pauze 11-11.10uur
• 11.10-11.25 Paul Wessels, Blue Module
• 11:25 -11.45 uur Presentatie drs. Jan van den Hogen MSc MSV, kijk op ESG door één van de 5 grootste global investeerders
- 11.45 Rondleiding Afval Experience en kijkje achter de schermen bij logistiek (Milieu Service Nederland)
• 12:15 uur Afsluitende lunch- 13.00uur sluiting

• Deelname is gratis voor Sociëteit Vastgoed leden

Host
Dit event wordt je aangeboden door Milieu service Nederland.

Klik hier om je aan te melden.

 


 

Maak een afspraak voor een demo van Blue Module