Back to Blog

5 juli Webinar: ESG en behoud van huurders: Community en het meetbaar maken van de ‘S’

Erwin Buckers, CEO en Founder, Chainels Jan Willem de Graaf, CTO en Founder, Blue Module Moderator: Paul Wessels, CEO en Founder Blue Module

Het belang van Environmental Social Governance (ESG) neemt snel toe als het gaat om het tevreden stellen en behouden van huurders. ESG-proof leef- en werkomgevingen vereisen een dialoog tussen huurders en verhuurders, waarbij rekening wordt gehouden met het gedrag van de gebruikers van het gebouw. Het creëren van een gezond binnenklimaat wordt steeds belangrijker voor huurders. Het meten van de sociale ESG-aspecten, het begrijpen van het gebruik van het gebouw en het peilen van de huurderstevredenheid kan worden geholpen door feedback van huurders.

Chainels, een aanbieder van een huurderservaring-app, en Blue Module, een ESG-rapportagetool organiseren op 5 juli het webinar ESG en behoud van huurders: Community en het meetbaar maken van de ‘S’. Tijdens de afgelopen Provada kondigden beide bedrijven een samenwerking aan bij het rapporteren over ESG en dan met name over de 'S'.

Het is van cruciaal belang dat degenen die verantwoordelijk zijn voor vastgoed gedurende de levensduur van het pand een veelzijdige en mensgerichte benadering hanteren om de prestaties te beoordelen. Het opbouwen van een community met huurders is essentieel om daadwerkelijk vooruitgang te boeken bij het realiseren van een ESG-proof gebouw. Het hebben van een community alleen is niet genoeg, je moet de koppeling vinden tussen comfort/gemak en feedback (S), dat is goud waard bij het rapporteren over ESG. Maar wat is er nodig om hier echt werk van te maken?

ESG Accounting houdt in dat ESG-informatie dezelfde status krijgt als financiële informatie en steeds vaker wordt opgenomen in rapportages voor aandeelhouders, financiers en de overheid. Gelukkig zijn er praktische frameworks beschikbaar die niet alleen de milieuaspecten (E) meten, maar ook de sociale (S) en governance (G) aspecten van ESG. Maar welke frameworks zijn er beschikbaar en hoe kunnen ze in de praktijk worden toegepast?

Sprekers:

  • Erwin Buckers, CEO en Founder, Chainels
  • Jan Willem de Graaf, CTO en Founder, Blue Module
  • Ted Peek, Commercie & Innovatie Manager, Arcadis

Moderator: Paul Wessels, CEO en Founder Blue Module

Klik hier om je voor dit webinar aan te melden.

 


 

Maak een afspraak voor een demo van Blue Module