Back to Blog

Gezondheid, duurzaamheid: 'must-have' voor hogere gebouwwaarde

 

Ook in het vastgoed zien we Enviromental Social Governance (ESG)-investeren snel oprukken. Niet langer staan puur economische beslissingen centraal, maar ultiem beslissingen over onze waarden: investeren in bedrijven die goed doen voor onze wereld.

SAMENVATTING

  • Gebouwen staan centraal in deze discussie: 90% van onze tijd brengen we door tussen vier muren. Alle soorten vastgoed hebben hiermee te maken.
  • Wat betekent dit voor je gebouw en hoe kan je ervoor zorgen dat je gebouw bijdraagt aan een betere wereld.

Veranderende waarden in 6 punten :

  1. Beleggers eisen dat hun investeringen gaan naar bedrijven die goed doen.
  2. De allergrootste beleggers nemen het voortouw: pensioenfonds Noorwegen, Japanse overheidspensioenfonds, de Nederlandse pensioenfondsen. BlackRock in 2018 in brief: ‘We want to know what your social purpose is.’ Kleinere beleggers volgen.
  3. De ESG-trend wint sterk momentum: Ook corporate eindgebruikers omarmen ESG.
  4. Wat betekent dit voor gebouwen: kijk naar de ontwikkeling van de groene beweging de afgelopen 20 jaar - een zuinig, gebouw gemaakt met duurzame materialen was aanvankelijk vooruitstrevend nu is het een minimumvereiste.
  5. Het is nu tijd te investeren in gezonde mensen en in gezonde business/ De vraag die nu wordt gesteld: wat zijn de sociale prestaties van je gebouw/portefeuille.
  6. Daarom wordt het noodzakelijk gezondheid (en natuurlijk duurzaamheid) te kunnen kwantificeren. Anders kun je het niet vertalen naar een financiële waarde.

 

Klik hier als je meer wilt weten over Blue Module