Back to Blog

Gezondheid, duurzaamheid: 'must-have' voor hogere gebouwwaarde

 

Ook in het vastgoed zien we Enviromental Social Governance (ESG)-investeren snel oprukken. Niet langer staan puur economische beslissingen centraal, maar ultiem beslissingen over onze waarden: investeren in bedrijven die goed doen voor onze wereld.

SAMENVATTING

  • Gebouwen staan centraal in deze discussie: 90% van onze tijd brengen we door tussen vier muren. Alle soorten vastgoed hebben hiermee te maken.
  • Wat betekent dit voor je gebouw en hoe kan je ervoor zorgen dat je gebouw bijdraagt aan een betere wereld.

Veranderende waarden in 6 punten :

  1. Beleggers eisen dat hun investeringen gaan naar bedrijven die goed doen.
  2. De allergrootste beleggers nemen het voortouw: pensioenfonds Noorwegen, Japanse overheidspensioenfonds, de Nederlandse pensioenfondsen. BlackRock in 2018 in brief: ‘We want to know what your social purpose is.’ Kleinere beleggers volgen.
  3. De ESG-trend wint sterk momentum: Ook corporate eindgebruikers omarmen ESG.
  4. Wat betekent dit voor gebouwen: kijk naar de ontwikkeling van de groene beweging de afgelopen 20 jaar - een zuinig, gebouw gemaakt met duurzame materialen was aanvankelijk vooruitstrevend nu is het een minimumvereiste.
  5. Het is nu tijd te investeren in gezonde mensen en in gezonde business/ De vraag die nu wordt gesteld: wat zijn de sociale prestaties van je gebouw/portefeuille.
  6. Daarom wordt het noodzakelijk gezondheid (en natuurlijk duurzaamheid) te kunnen kwantificeren. Anders kun je het niet vertalen naar een financiële waarde.

 


 

Maak een afspraak voor een demo van Blue Module