Back to Blog

Inzicht in SDG 3: goede gezondheid en welzijn

Welke aspecten dragen bij aan een gezonde gebouwde omgeving en hoe kan de vastgoedsector daar aan bijdragen? Dat kwam op 18 juni aan de orde tijdens een webinar over SDG 3: goede gezondheid en welzijn.

De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn zeventien doelen, die in 2015 door de VN zijn vastgesteld om van de wereld een betere plek te maken in 2030. SDG 3 gaat over goede gezondheid en welzijn. Gezonde gebouwen zijn van groot belang voor het welzijn van mensen, zowel op kantoor als thuis. Door op de juiste manier te investeren in een gezonde omgeving zijn mensen vitaler, gelukkiger en kunnen zij beter presteren. Maar wat zijn eigenlijk aspecten die bijdragen aan een gezonde gebouwde omgeving? En hoe kunnen we daar met de vastgoedsector aan bijdragen? Wat is de rol van de eindgebruiker en hoe kunnen we deze continue betrekken? Hoe is dit te betalen voor de eigenaar en huurder?

Het webinar is georganiseerd door de Sociëteit Vastgoed, een full service businessplatform voor vastgoedleiders. Gespreksleider is Claudia van Haaften, oprichtster van de Sociëteit Vastgoed. Deelnemers aan het gesprek zijn Paul Wessels, medeoprichter van Blue Module, Rutger Schuur, CIO van Parkbee, en Wietse Walinga, directeur van Smart WorkPlace.

Klik hier als je meer wilt weten over Blue Module