Back to Blog

Arcadis en Blue Module bundelen krachten voor ESG-advies en -rapportage

Paul Wessels, Jeroen Westgeest, Jan Willem de Graaf en Boris Schlangen tijdens Provada 2023 bij sluiten intentieovereenkomst tussen Arcadis en Blue Module

Advies- en ingenieursorganisatie Arcadis en Blue Module, startup in ESG-software, sluiten een intentieovereenkomst voor samenwerking bij de propositie en productontwikkeling voor ESG-advisering en -rapportage. Dat maakte het duo woensdag op de vastgoedbeurs PROVADA bekend.

ESG, staat voor Environment, Social, and Governance. De aangescherpte klimaat- en duurzaamheidsrichtlijnen van de Europese Unie zoals CSRD en SFDR maken ESG steeds belangrijker. Dat leidt vervolgens tot een groeiende vraag naar deskundig advies en rapportage in de vastgoedsector.

Arcadis heeft een vooraanstaande positie in engineering- en adviesdiensten voor de gebouwde en natuurlijke omgeving, met als ambitie de transitie naar een CO2-neutrale wereld te versnellen.

Blue Module is opgericht door Jan Willem de Graaf en Paul Wessels. Het is een startup die een krachtige aanpak ontwikkelt om op een efficiënte, gestructureerde manier ESG-informatie over de gebouwde omgeving te ontsluiten en daarover te rapporteren. Of het nu gaat om CSRD (voor vastgoedbedrijven), SFDR (voor vastgoedfondsen), taxaties of ten behoeve van certificering; het kan allemaal.

Bovendien onderzoekt het bedrijf ook de mogelijkheid om Blue Module te laten werken als een 'decision tool', om verdere ESG-ondersteuning te bieden bij het ontwerpproces.

‘Arcadis en Blue Module hebben complementaire vaardigheden en stellen ons in staat een sterke gezamenlijke propositie te ontwikkelen’, zegt Jeroen Westgeest, Commercial Manager / Sector Lead Commercial Developers, voor gebouwen bij Arcadis. 

‘ESG is de komende jaren het allerbelangrijkste thema in de vastgoedsector en vereist een veranderproces dat alle onderdelen van de vastgoedketen raakt. Samenwerking met een gerenommeerde internationale partij als Arcadis betekent voor Blue Module de garantie dit veranderproces van A tot Z voor de opdrachtgever te kunnen organiseren’, zegt Paul Wessels, Founder/CEO van Blue Module. 


 

Maak een afspraak voor een demo van Blue Module