Back to Blog

Blue Module en Oxand lanceren ESG software voor de taxateur

Blue Module en Oxand, onafhankelijke leveranciers voor ESG-informatie, lanceren krachtige volautomatische software waarmee taxateurs zeer efficiënt kunnen voldoen aan Duurzaamheidsparagraaf 2.0. (DuPa) die vanaf 17 februari verplicht wordt door de Nederlandse banken in taxatierapporten om ESG in te prijzen in de marktwaarde.

De door Blue Module en Oxand ontwikkelde software is gericht op maximale efficiëntie voor de taxateur. 'Zo verzamelen wij geautomatiseerd liefst 88 duurzame datapunten ten behoeve van de DuPa-rapportage. Daarnaast helpen wij de taxateur de data te interpreteren door deze te spiegelen aan leidende frameworks op het gebied van ESG', zegt Jan Willem de Graaf, CTO van Blue Module.

Blue Module is een van de leveranciers van ESG-informatie die door de banken zijn geselecteerd in het kader van DuPa 2.0.

Blue Module is een aanbieder van ESG-software met een duidelijke visie als het gaat om de potentie van onafhankelijke software in waardering en ESG-accounting. Het verkopen van consultancy maakt daarom geen deel uit van de propositie van Blue Module. 'Wij richten ons op uitstekende software waarmee onze klanten, zoals taxateurs, hun werk op een kwalitatieve en efficiënte manier kunnen uitvoeren', aldus de Graaf. Hij voegt eraan toe dat de software tegen een prijsniveau in de markt zal worden gezet dat voor iedere taxateur betaalbaar is.

Blue Module heeft een sterke partner in Oxand, dat een database heeft ontwikkeld op het gebied van infra- en vastgoeddata, met daarin de veroudering van bouwcomponenten, kosten van onderhoud en vervanging, en de impact daarvan op de levensduur en verduurzaming. Oxand werd in 2002 afgesplitst van de Franse energiereus EDF en heeft zich succesvol ontwikkeld tot een internationaal advies- en SaaS-bedrijf, met de software Simeo gespecialiseerd in het verduurzamen, voorspellen en optimaliseren van het beheer van vastgoed en infrastructuur.
'Onze software Simeo maakt gebruik van kosten en duurzaamheidsdata van meer dan 50 mln m2 aan vastgoed en wordt gebruikt voor het monitoren, (bij)sturen en optimaliseren van een ‘Paris Proof’ verduurzamingsaanpak. Dit door middel van scenarioplanning onder verschillende constraints (risico, budget en verduurzaming, red.) en Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP)', zegt Edwin Timmer, directeur en partner van Oxand in Nederland.

De volautomatische ESG software van Blue Module en Oxand is zeer binnenkort beschikbaar voor gebruik. Taxateurs kunnen zich alvast via deze link aanmelden voor toegang.

 


 

Maak een afspraak voor een demo van Blue Module