Back to Blog

Brits onderzoek: 90 % leerkrachten kritisch over luchtkwaliteit school

De toonaangevende leverancier van ventilatie-oplossingen Airflow heeft een uitgebreide reeks bevindingen vrijgegeven over hoe leerkrachten in het Verenigd Koninkrijk aankijken tegen luchtkwaliteit in scholen. Niet alleen gelooft een overweldigende meerderheid van 90% van de leerkrachten dat de luchtkwaliteit een negatieve invloed heeft op de gezondheid, het gedrag of het werkvermogen van leerlingen of leerkrachten - veel van de ondervraagde leerkrachten vonden dat ook hun eigen gezondheid in gevaar is.

Dat blijkt uit een bericht op het toonaangevende Britse platform Workinmind. Airflow zegt dat meer dan de helft (59%) van de ondervraagde leraren zei dat een slechte luchtkwaliteit hun werkomgeving ongeschikt kan maken voor het doel (voor leraren of leerlingen). Bijna tweederde (63%) erkende dat een slechte luchtkwaliteit lichamelijke en geestelijke gevolgen heeft voor leraren.

In scholen waar de luchtkwaliteit "onder de maat" was, vreest bijna een kwart (23%) van de leraren dat de kwestie het risico op sluiting van de school verhoogt, waardoor het vooruitzicht op banenverlies ontstaat.

Ook de veiligheid van de leerlingen kwam in de enquête aan bod. Naast het verergeren van astma en andere longaandoeningen, bleek uit het rapport dat slechte luchtkwaliteit of ventilatie ook schadelijk is voor het geestelijk welzijn van leerlingen. Meer dan driekwart (77%) zei dat het het concentratievermogen van leerlingen in de klas kan aantasten, terwijl meer dan de helft (56%) zei dat het antisociaal of prikkelbaar gedrag bij leerlingen kan veroorzaken.


 

Maak een afspraak voor een demo van Blue Module