Back to Blog

De ESG-gids: in 5 stappen impact met gezond, duurzaam vastgoed

ESG (environmental, social, governance) heeft grote impact op de vastgoedwereld. Wat voor opgave je ook hebt, één ding is duidelijk: Je vermogen ESG-informatie van hoge kwaliteit te verzamelen, kwaliteit te waarborgen en vervolgens te publiceren is essentieel voor de succesvolle invoering van een ESG-strategie. Download het gratis Whitepaper hoe je in 5 stappen echt werk kan maken van gezond en duurzaam vastgoed.

ESG is de ‘2e revolutie in duurzaamheid’, een holistische benadering waarbij duurzaamheid ‘oude stijl’ (energie, materiaalgebruik) samengaat met thema’s als gezondheid en welzijn.

Kenmerk van ESG – In het Nederlands Milieu, Maatschappij en Goed ondernemingsbestuur – is dat prestaties periodiek objectief moeten worden gemeten en dat die openbaar moeten worden gedeeld.
Ooit werd ESG beschouwd als ‘nice to have’. Maar nu zijn duurzaamheid, gezondheid en welzijn zaken die eindgebruikers, aandeel- houders, banken en overheid verwachten en eisen. De urgentie neemt toe door de corona pandemie en de aanhoudende aandacht voor klimaatverandering.
In welke fase van duurzaamheid je ook zit, je ontkomt niet meer aan ESG. Het vermogen prestaties en voortgang in duurzaamheid en gezondheid te meten bepaalt het verschil tussen winnaars en verliezers – Mogelijk wil je voor huurders de gebouwprestaties inzichtelijk maken of vragen aandeelhouders of overheid om meer gedetailleerde informatie. Misschien wil je financier meer weten of wil je rapporteren aan een benchmark als GRESB of wil je WELL, BREEAM of anderszins certificeren.

In dit Whitepaper laten we je aan de hand van vijf stappen zien hoe je echt werk kan maken van gezond en duurzaam vastgoed:

  1. Verdiep je in de businesscase
  2. Bepaal je startpositie
  3. Kies voor een Best Practice
  4. Richt je op de uitvoering
  5. Durf te communiceren
Klik hier als je meer wilt weten over Blue Module