Back to Blog

Dé game-changer van corona: Gezond kantoor nu een noodzaak

Het is dé game-changer van de coronacrisis: Gezonde kantoren zijn nu een must-have, geen nice-to-have, voor gebouweigenaars en werkgevers.
De gezondheid van werkruimten binnenshuis is vandaag een hot item, deels dankzij de COVID-19 pandemie en de wens van werkgevers om hun werknemers weer naar kantoor te halen nadat zovelen meer dan twee jaar op afstand hebben gewerkt. Dat zei Joanna Frank, founding president en CEO van het Center for Active Designonlangs in een interview met de Amerikaanse publicatie REJournals. CfAD administreert Fitwel, een van de leidende standaarden voor gezonde gebouwen.

Dat de terugkeer van werknemers naar kantoren een heikel punt is bleek onlangs uit een artikel in Het Financieele Dagblad. Grote werkgevers kijken naar hun lege kantoren en worstelen: hoe krijg ik mijn werknemers terug?

Joanna Frank zegt in het interview in REJournals dat werkgevers en gebouweigenaars moeten investeren in manieren om de gezondheid van overdekte kantoorruimtes te verbeteren, vooral als ze hun werknemers weer naar hun vergaderzalen, cubicles en bureaus willen krijgen. Daadwerkelijk laten zien dat het gebouw 'ESG-proof is', is daarbij belangrijk:  'Mensen eisen nu van hun bedrijven dat ze kunnen aantonen hoe ze hun gezondheid bevorderen en beschermen," zei Frank. 'Vóór COVID zagen we niet dat mensen vroegen om een gezondere werkomgeving. Dat is nu veranderd. Dat is een 'gamechanger'. Vóór COVID wisten we hoe we gezonde kantoorruimtes konden creëren. We hadden een enorme hoeveelheid bewijsmateriaal waaruit bleek hoe dat kon. Het verschil nu is dat de werknemers dit eisen, wat de bedrijven ertoe brengt de mogelijkheden te onderzoeken.'

En werknemers willen bewijs dat bedrijven maatregelen nemen om hun gezondheid te bevorderen, zei Frank. Het is niet langer voldoende dat bedrijven zeggen dat ze maatregelen nemen om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren, bijvoorbeeld. Tegenwoordig moeten ze hun werknemers werkelijke statistieken en testresultaten laten zien die bewijzen dat hun beweringen waar zijn.

'Het is gegaan van gezondheid als een 'nice-to-have' vóór COVID naar een 'must-have' vandaag,' zei Frank. 'Vroeger dachten eigenaars van gebouwen pas aan maatregelen voor gezonde gebouwen als ze voor al het andere gezorgd hadden. Maar nu kunnen eigenaars hun klasse-A huurders verliezen aan andere gebouwen die laten zien hoe ze gezondheid en welzijn bevorderen.'


 

Maak een afspraak voor een demo van Blue Module