Back to Blog

Fidelity: ESG-proof kantoren leveren toprendement

Fidelity International onthult dat investeren in het verduurzamen van kantoorpanden in grote Europese steden aanzienlijk hoge rendementen kan opleveren, met potentie tot 18% jaarlijks. Dit staat in schril contrast met de algemene perceptie onder beleggers dat duurzaam investeren financieel minder aantrekkelijk zou zijn vanwege de hoge kosten.

Het onderzoek, genaamd "Buildings that go green: Making an impact while still making alpha," toont aan dat groene renovaties, ondanks een hogere initiële investering, op de lange termijn meer opleveren. Dit is te danken aan de sterk groeiende vraag naar duurzame kantoorruimtes in de markt.

Fidelity heeft vier renovatieopties geanalyseerd, van geen actie tot het CO2-neutraal maken van gebouwen. Een volledige renovatie met focus op duurzaamheid kan het rendement verhogen naar 12-14% per jaar, door hogere huurprijzen en verkoopwaarden. Dit wijst op een significante financiële incentive voor beleggers om te kiezen voor groene renovatieprojecten.

De conclusie is duidelijk: investeren in het verduurzamen van kantoorpanden is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee van de belegger.

Klik hier voor het onderzoek van Fidelity.


 

Maak een afspraak voor een demo van Blue Module