Back to Blog

INREV lanceert ESG-framework voor gebouwniveau

INREV, de European Association for Investors in Non-Listed Real Estate Vehicles, introduceert een herzien framework voor het rapporteren over ESG. Een belangrijke vernieuwing is dat het framework nu ook voorziet in het rapporteren op gebouwniveau, naast het traditionele rapporteren op het niveau van een entiteit.INREV zegt hierover: "Net zoals de INREV-richtlijnen zich ontwikkelen om aan te sluiten bij industriële trends en de eisen van beleggers, zijn onze gestandaardiseerde sjablonen, waaronder de Standardised Data Delivery Sheet (SDDS), herzien om relevant, praktisch en onmisbaar te blijven in de dynamische markt van vandaag."

Een cruciale ontwikkeling in de markt is de groeiende behoefte aan convergentie tussen frameworks zoals SDDS en die van taxateurs, zoals RICS, voor het rapporteren over de ESG-prestaties van gebouwen. Deze behoefte wordt gedreven door de wens naar eenduidige definities. Dit wordt steeds relevanter nu ESG een grotere impact krijgt op de waardering van gebouwen en portefeuilles.

 Na een consultatieperiode van zeven weken en goedkeuring van het Management Board, zullen de nieuwste herziene SDDS en de nieuwe ESG SDDS-sjablonen vanaf november 2023 beschikbaar zijn.

De SDDS-update zal de nieuwe inhoud van de INREV-richtlijnen weerspiegelen, de SDDS afstemmen op wereldwijde termen en definities, en een nieuwe sectie met gegevens op activaniveau bevatten.Er is feedback gegeven op de volgende invoerbladen:

  • I. Belangrijke Entiteitstermen
  • II. Gegevens op Entiteitsniveau
  • III. Gegevens op Beleggersniveau
  • IV. Gegevens op Activa-niveau - NIEUW
  • V. Portefeuilleverdeling

De ESG SDDS is een nieuw ESG-rapportagesjabloon dat leden zal helpen hun ESG-prestaties te rapporteren en standaardiseert hoe ESG KPI's worden gerapporteerd voor vastgoedbeleggingsentiteiten, met de potentie om de informatie-uitwisseling te automatiseren. 

Lees meer over de SDDS-update van INREV.


 

Maak een afspraak voor een demo van Blue Module