Back to Blog

Internationale studie: werknemers willen milieuvriendelijker en gezonder kantoor

Nu mensen wereldwijd terugkeren naar hun kantoor, blijkt uit een wereldwijd onderzoek dat ze hogere milieuverwachtingen hebben. De helft van de ondervraagden zegt dat ze milieubewuster zijn geworden terwijl ze thuis werken. Bij terugkeer naar hun kantoren is 46% teleurgesteld dat hun werkgever tijdens de pandemie niets heeft verbeterd. De Tork Eco Office Survey, uitgevoerd namens het wereldwijde hygiënebedrijf Essity onder 14.000 werknemers in zeven landen in Europa en in de VS, onthult dat maar liefst 83% van de werknemers een milieuvriendelijker (en gezonder) kantoor wil zien. Als gebouweigenaar actie ondernemen en hard bewijs leveren dat je gebouw voldoet aan deze hogere eisen is daarmee belangrijker dan ooit om huurders te behouden en aan te trekken.

Het onderzoek laat zien dat een duidelijke toename van het bewustzijn van duurzaamheid in het privé-leven van mensen. Dit weerspiegeld zich in hun houding op de werkplek. In de VS geeft 77% van de ondervraagde werknemers aan dat bij het zoeken naar een nieuwe baan nu voorrang wordt gegeven aan de reputatie en de acties van een bedrijf op het gebied van duurzaamheid. Tegelijk vindt 58% hun huidige kantoor 'beschamend' eco-onvriendelijk. Daarmee wordt het duidelijk dat een eco-vriendelijk kantoor belangrijk is om mensen te behouden en aan te trekken. Lees hier meer over de resultaten in de VS.

In Europa is het duidelijk dat er actie nodig is van facility managers en management: 78% vindt dat hun werkgever meer zou kunnen doen om een milieuvriendelijk kantoor te creëren. Bovendien vindt bijna 60% dat diezelfde werkgever beter moet communiceren over duurzaamheid op de werkplek. Meer informatie over de EU-resultaten vind je hier.

Momenteel vinden bijna 7 op de 10 werknemers wereldwijd dat ze zelf het voortouw moeten nemen als het om duurzaamheidsacties in hun kantoor gaat Velen hebben al overwogen zelf milieuvriendelijke praktijken in te voeren. Afval recycleren is een belangrijk onderwerp om over na te denken, want 9 op de 10 vindt dit een belangrijke actie om aan te pakken.


 

Maak een afspraak voor een demo van Blue Module