Back to Blog

Koppeling tussen fluX en Blue Module live

Maandag 6 mei  is de koppeling tussen fluX groep en Blue Module live gegaan, waardoor taxateurs nog efficiënter een duurzaamheids rapportage, ofwel DuPa, kunnen aanleveren bij de bank. 

Het team van fluX en Blue Module heeft de afgelopen periode hard gewerkt aan deze integratie en blijft vanzelfsprekend werken aan verdere verbeteringen van het proces. ‘Feedback van taxateurs, banken en alle andere stakeholders is daarbij onontbeerlijk’, zegt Jan Willem de Graaf, CTO van Blue Module.

De integratie is een belangrijke stap in de samenwerking die fluX en Blue Module begin februari aankondigden. Vanaf 17 februari 2024 is de nieuwe duurzaamheidsparagraaf verplicht gesteld door Nederlandse banken. Vanaf dat moment moeten in het taxatierapport Environmental Social Governance (ESG) factoren meegenomen worden bij het berekenen van de marktwaarde. De ontwikkeling van DuPa 2.0 is een gezamenlijk initiatief met ABN AMRO, ING, Rabobank en de negen grootste taxatiekantoren.

Blue Module, erkend door banken als aanbieder van ESG-data, faciliteert automatisch 88 datapunten die taxateurs in staat stellen om de gevraagde DuPa-informatie over energie, klimaatrisico’s en kosten voor verduurzaming, efficiënt aan banken te verstrekken. 

Voor de binnen DuPa 2.0 vereiste informatie over verduurzamingskosten werkt Blue Module samen met het Frans/Nederlandse Oxand, dat een database beheert met infra- en vastgoeddata, inclusief informatie over de veroudering van bouwcomponenten, onderhouds- en vervangingskosten en de impact hiervan op levensduur en verduurzaming.

FluX is marktleider op het gebied van taxatiemanagement-oplossingen. Zij maakt taxatiesoftware voor taxateurs van commercieel vastgoed en voor de taxatie van exploitaties, vastgoedportefeuilles en agrarisch en landelijk vastgoed. Voor financiële instellingen maakt fluX software voor het verwerken en beoordelen van taxaties. FluX is onderdeel van de NVM-Holding.


 

Maak een afspraak voor een demo van Blue Module