Back to Blog

Overzicht over verplichte ESG-openbaarmaking CSRD, SFDR, taxonomie

Het Britse SustainAbility Institute van ERM heeft een handige samenvatting gemaakt van de regels rond verplichte ESG-openbaarmaking.

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) gaat weliswaar dieper in op de details, maar de regels van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) krijgen ook veel aandacht. Dat komt omdat je met een kwalificatie volgens Artikel 8 en 9 van de SFDR, die zich richten op bepaalde duurzame investeringsdoelen, de waarde van je bezittingen flink kunt opkrikken.

Het is goed om te beseffen dat de invloed op de waarde van je assets afhangt van dingen als de situatie op de markt, wat beleggers willen en hoe goed de meldingen zijn. Maar een kwalificatie onder Artikel 9 van de SFDR kan de waarde van je assets behoorlijk boosten. Dit komt door meer openheid, het aantrekken van investeerders die duurzaamheid belangrijk vinden, betere risico-inschatting en erkenning van de langetermijnwaarde van duurzame assets.

Het SustainAbility Institute van ERM is een wereldwijd denktank en adviesplatform dat zich richt op thought leadership en het bevorderen van duurzame bedrijfspraktijken.


 

Maak een afspraak voor een demo van Blue Module