Back to Blog

Provada 28 oktober: De 5 stappen waarmee je toetreedt tot de kopgroep in gezondheid en duurzaamheid

De 5 stappen waarmee je toetreedt tot de kopgroep in gezondheid en duurzaamheid staan centraal in een bijeenkomst tijdens de Provada op 28 oktober. Sprekers zijn Maarten Vermeulen (MVGM), Jos Sentel (Syntrus Achmea Real Estate & Finance) Paul Wessels (Blue Module), Guus Meulendijks (Healthy Workers) en Albert Groenewoud (uHoo).

ESG (environmental, social, governance) heeft grote impact op de vastgoedwereld. Het is de ‘2e revolutie in duurzaamheid’, een holistische benadering waarbij duurzaamheid ‘oude stijl’ (energie, materiaalgebruik) samengaat met thema’s als gezondheid en welzijn. Kenmerk van ESG - In het Nederlands Milieu, Maatschappij en Goed ondernemingsbestuur - is dat prestaties periodiek objectief moeten worden gemeten en dat die openbaar moeten worden gedeeld. Ooit werd ESG beschouwd als ‘nice to have’. Maar nu zijn duurzaamheid, gezondheid en welzijn zaken die eindgebruikers, aandeelhouders, banken en overheid verwachten en eisen. De urgentie neemt toe door de corona pandemie en de aanhoudende aandacht voor klimaatverandering.

In deze bijeenkomst belichten wij aan de hand van vijf stappen hoe je echt werk kan maken van gezond en duurzaam vastgoed:

  1. Verdiep je in de businesscase
  2. Bepaal je startpositie
  3. Kies voor een Best Practice
  4. Richt je op de uitvoering
  5. Durf te communiceren

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan hier:


 

Maak een afspraak voor een demo van Blue Module