Back to Blog

ULI, INREV en PRI maken nuttig overzicht van ESG-certificeringen en -regulering

Het omgaan met ESG-regelgeving en -normen in de vastgoedbranche is complex, vooral bij het voldoen aan specifieke eisen van investeerders. Duidelijkheid is cruciaal om vooruitgang te boeken op de vastgoedkapitaalmarkten en klimaatverandering te bestrijden. ULI, INREV en PRI werken samen met PwC aan het in kaart brengen en vergelijken van wereldwijde ESG-regelgeving, -normen en -certificeringen. Ze evalueren de milieu-, sociale en bestuurlijke aspecten ervan. Het eerste rapport is nu beschikbaar.

Wereldwijd worden we geconfronteerd met aanzienlijke milieu- en sociale uitdagingen, zoals klimaatverandering, biodiversiteitsverlies, waterschaarste en sociale ongelijkheid. De vastgoedsector speelt een cruciale rol bij het aanpakken van deze problemen, aangezien gebouwen verantwoordelijk zijn voor bijna 40% van de wereldwijde broeikasgasemissies. Bovendien is de bouw- en vastgoedsector verantwoordelijk voor de helft van het energie- en grondstoffenverbruik en een derde van het totale waterverbruik.

In de afgelopen twintig jaar is duurzaamheid in de sector steeds belangrijker geworden, met een focus op bestuur, milieu en sociale impact. Bij gebrek aan regelgeving en eenduidige definities ontwikkelde de sector eigen kaders, normen en certificeringen, zoals BREEAM, WELL en GRESB. Tegelijkertijd zijn de regelgevingen in verschillende landen en regio's aangescherpt vanwege de wereldwijde financiële crisis en klimaatverandering.

Het navigeren van de diverse verplichte regelgeving en vrijwillige normen is ingewikkeld geworden, zeker met specifieke eisen van investeerders. Om de vastgoedkapitaalmarkten effectief en duurzaam te laten functioneren en klimaatverandering tegen te gaan, is meer duidelijkheid nodig voor investeerders.

ULI, INREV en PRI willen met hun gezamenlijke project een beter overzicht creëren van de wereldwijde ESG-regelgeving, -normen en -certificeringen, en deze beoordelen op milieu-, sociale en bestuurlijke aspecten. Dit moet investeerders helpen bij het maken van weloverwogen beslissingen op het gebied van ESG.

Klik hier om het rapport van ULI, INREV en PRI te downloaden.

Bereid je optimaal voor op ESG-projecten en strikte overheidsregels: Met Blue Module-software ben je helemaal klaar voor ESG-projecten in je gebouwen en vastgoedportefeuille. Creëer je eigen unieke ESG-database en voldoe moeiteloos aan de groeiende regelgeving, zoals SFDR en CSRD. Blue Module is actueel met de meest prominente marktstandaarden zoals BREEAM, WELL, LEED, GRESB etc.

 


 

Maak een afspraak voor een demo van Blue Module