Back to Blog

VS lanceert plan voor betere luchtkwaliteit in gebouwen

De Amerikaanse president Joe Biden heeft deze week een nationaal COVID-19-paraatheidsplan uitgebracht, waarin de inspanning wordt verdubbeld om scholen, bedrijven en organisaties beter te ondersteunen bij het nemen van maatregelen de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren.

Als onderdeel van het plan zal de VS een 'Clean Air in Buildings Challenge' lanceren om ruimte te geven aan 'belangrijke strategieën om de ventilatie in gebouwen te verbeteren en kosteneffectieve verbeteringen in ventilatie en luchtfiltratie in gebouwen door te voeren.' Verder zal de Environmental Protection Agency (EPA) een checklist voor schone lucht in gebouwen uitgeven, die de expertise van alle instanties zal benutten.

'We prijzen president Biden voor het uitbrengen van zo'n gedurfd en alomvattend plan (...)", zei Rachel Hodgdon, president en CEO van het International WELL Building Instituut (IWBI). 'Het staat buiten kijf dat het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis een fundamentele rol speelt bij onze gereedheid voor de toekomst. Dit is een belangrijk moment om volledig op één lijn te komen met de federale overheid, zodat we snel de acceptatie en acceptatie van deze belangrijke strategieën kunnen versnellen die ons vandaag veiliger en gezonder maken en ook beter voorbereid zijn op toekomstige bedreigingen.'

Lang voor de pandemie was al het sterke verband bekend tussen de lucht die we in een gebouw inademen en onze gezondheid. Mensen brengen ongeveer 90% van hun tijd door in een gebouw - in huizen, kantoren, scholen of andere binnenruimtes. En het inademen van ziekteverwekkers of schadelijke gifstoffen kan een negatieve invloed hebben op onze gezondheid. Luchtstagnatie kan bijvoorbeeld in de lucht verspreide virussen concentreren. Onderzoek heeft uitgewezen dat verhoogde ventilatie in een gebouw de kans op griep kan verkleinen; een in 2019 gepubliceerde studie wees uit dat zelfs minimale ventilatieniveaus voor buitenlucht de overdracht van griep verminderde, vergelijkbaar met dat 50-60% van de mensen in een gebouw zou zijn gevaccineerd.


 

Maak een afspraak voor een demo van Blue Module