Back to Blog

Wetgeving voor ESG-rapportage rukt wereldwijd op

Wetgeving voor ESG-rapportage, die de milieu-, sociale en governance prestaties van bedrijven controleert, rukt wereldwijd op.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) werkt aan een nieuwe regel die Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven verplicht om investeerders gedetailleerde informatie te verstrekken over de gevolgen van klimaatverandering voor hun bedrijf. De Europese Unie heeft onlangs nieuwe vereisten aangekondigd voor de manier waarop banken milieurisico's en koolstofdoelstellingen rapporteren.

Deze voorstellen zijn slechts het topje van de ijsberg. Regelgevers over de hele wereld werken actief aan nieuwe wetgeving om de transparantie van bedrijven over ESG-kwesties te vergroten.

Het zal enige tijd duren voordat de regelgeving is geland - en er is misschien nog steeds geen universele maatstaf om ESG-prestaties te evalueren. Maar dat betekent niet dat je achterover kunt leunen en afwachten. De druk om transparanter te zijn reikt veel verder dan de regelgevers. 64 % van de consumenten zegt dat ze merken kiezen, veranderen of vermijden op basis van hun standpunt over maatschappelijke kwesties. 85 % van de beleggers houdt bij hun beleggingsbeslissingen rekening met ESG-factoren.

Het Amerikaanse platform Triple Pundit dat veel schrijft over Corporate Social Responsibility beschreef recentelijk welke stappen je kunt zetten om echt werk te maken van ESG-rapportages.

 


 

Maak een afspraak voor een demo van Blue Module